میکرونیدلینگ (microneedling)

با استفاده از میکرونیدلینگ پن منافذ و کانال‌های بسیار ریزی در پوست ایجاد می‌شود و هنگامی که پوست اقدام به ترمیم این منافذ می‌نماید باید مقادیر بسیار زیادی کلاژن بسازد و البته اگر نقصی مانند اسکار آکنه وجود داشته باشد، این ضایعه را هم ترمیم می‌کند.

 

لایه برداری از پوست چیست؟

در روش‌های لایه برداری از پوست، لایه‌های بیرونی و آسیب دیده پوست برداشته می‌شوند. حاصل این فرآیند، پیدایش پوستی جدید است که به مراتب زیباتر و شفاف تر از پوست آسیب دیده قبلی است.

با گذشت زمان و در نتیجه عواملی مثل افزایش سن، آسیب‌ها و عوامل محیطی، پوست انسان دچار کدورت و تیرگی شده و شفافیت و درخشندگی قبل را نخواهد داشت، درضمن پوست، به مرور زمان پیر می‌شود و خشکی، چین و چروک، لکه های پیری و اختلالات رنگدانه‌ای، شلی و افتادگی پوست، باعث بروز تغییرات نامطلوب در پوست می‌شود.

روش‌های لایه‌برداری از پوست (Resurfacing) برای متوقف کردن و معکوس کردن علائم پیری و Ageing پوست انجام می‌شود. در مواردی هم آسیب‌هایی مانند آکنه یاجوش، زخم‌ها، بیماری‌ها و دستکاری پوست باعث ایجاد ضایعاتی در سطح پوست می‌شوند که برای درمان آن‌ها، لایه برداری پوست انجام می‌شود.

 

روشهای لایه برداری از پوست

  • لایه بردارهای لیزری پوست
  • لایه بردارهای شیمیایی
  • میکرودرم ابریژن
  • درم ابریژن
  • میکرونیدلینگ
  • جوانسازی نوری (IPL)

 

 تاریخچه جوان سازی پوست (میکرونیدلینگ)

تاریخچه جوان‌سازی پوست صورت را در مصر باستان و استفاده از ماسک‌های خراش‌دهنده (ابریژن) دارای پودر مرمر میتوان یافت. اولین کسانی که متوجه مزایای فوق‌العاده نیدلینگ پوست شدند دکتر اورنتریک و همکارانش در سال ۱۹۹۵بودند. اصطلاح Subcision را آن‌ها معرفی کردند.

دکتر آندره کامیراند و همکارانش در مقاله ایدر سال ۱۹۹۷ با معرفی نیدل ابریشن پیشرفته گام مهم بعدی در باب نیدلینگ پوست را برداشتند. وی به روش Tattoing و با رنگ‌دانه همرنگ پوست نسبت به ترمیم اسکار هیپوکروم صورت اقدام نمود. پس از یک تا دو سال، آن‌ها متوجه شدند با این‌که رنگ‌دانه مصنوعی کاملاً محو شده بود، جای آن ملانین طبیعی جایگزین شده و همچنین بافت، ظاهر و رنگ اسکار بسیار بهبود یافته بود.

به دنبال کشف دکتر کامیراند، دکتر دس فرناندس یک استامپ نیدلینگ برای تحریک کلاژن معرفی کرد. بعدها وی غلتکی (رولر) با ۷۰ سوزن طراحی کرد که استفاده از آن راحت‌تر بود.

امروزه با پیشرفت تکنولوژی دستگاه‌های پیشرفته و حرفه‌ای میکرونیدلینگ جهت استفاده پزشکان در امر جوان‌سازی پوست تولید شده است. به‌صورت کلی می‌توان گفت اسکین نیدلینگ که تحت عنوان میکرونیدلینگ یا روش تزریق کلاژن نیز شناخته می‌شود، یک روش غیر جراحی کم تهاجمی است که با ابزار میکرونیدل آسیب کنترل‌شده‌ای به پوست فرد وارد می‌کند.

در واقع در این روش ابزار مدادی شکلی که در قسمت انتهایی به یک غلتک مجهز شده استفاده می‌گردد که دارای سوزنهای بسیار ظریفی است. با غلتاندن ابزار بر روی صورت، سوزن‌ها وارد پوست شده و زخم یا اصطلاحاً یک کانال بسیار ریز بر روی پوست ایجاد می‌کند. این زخم کنترل‌شده و محدود، بدن فرد را وادار می‌نماید در جهت ترمیم این آسیب، عکس‌العمل نشان دهد و  کلاژن و الاستین تولید کند. در نتیجه پوست ضخیم‌تر شده و این فرآیند منجر به کاهش ضایعات پوستی و جوان‌سازی پوست می‌گردد، به‌نحوی‌که پوست فرد بافتی لطیف‌تر و مرطوب‌تر خواهد داشت.

ابزارهای بسیار متعددی برای اعمال روش میکرونیدلینگ موجود است که هر یک از مواد متفاوتی ساخته‌شده است. برای مثال ابزارهای سیلیکونی، شیشه‌ای، فلزی و پلیمری در بازار موجود است.

گفته می‌شود نیدلینگ حرفه‌ای پوست یکی از سریع‌ترین فرآیندهای درمانی پوست است و این روش برخلاف داروهای شیمیایی و یا لیزر درمانی، آسیب حداقلی به پوست وارد می‌کند.

میکرو (Micro) به معنای خیلی کوچک و ریز  و نیدلینگ (Needling) به معنای سوزن زدن و سوراخ کردن با سوزن است. میکرونیدلینگ روش نوین در جوانی پوست است که نتایج بسیار درخشانی را در بعضی از معضلات زیبایی بدست آورده است. در این روش پروژه ای بنام C.I.T یا (Collagen Induction Therapy) انجام می‌شود که به طور حیرت انگیزی باعث بالا رفتن غلظت کلاژن در پوست می‌گردد.

میکرونیدلینگ روشی است جدید که نتایج درخشانی را در درمان ضایعات پوستی و زیبایی به دست آورده است. این روش بطور حیرت‌انگیزی باعث بالا رفتن غلظت کلاژن در پوست می‌گردد و در عین‌حال باعث منظم شدن رشته‌های کلاژن و الاستین در پوست آسیب‌ دیده می‌شود. در حال حاضر میکرونیدلینگ یکی از بهترین روش‌های کلاژن سازی است که با توجه به هزینه بسیار کم نتایج شگفت‌انگیزی را در پی دارد. میکرونیدلینگ (Percutaneous Collagen Induction Therapy) که به درمان تحریک کلاژن‌سازی یا PCI نیز معروف است نوعی روش تحریک مکانیکال جهت ترمیم آسیب‌های ساختاری پوست است که منجر به بازسازی بافت آسیب‌دیده و تغییریافته می‌گردد. هدف این درمان، بهبود ظاهر و عملکرد پوست است.

میکرونیدلینگ روش نوین در جوانی پوست، برای برطرف کردن جای زخم‌ها، رفع جای سوختگی‌های قدیمی و همچنین ترکهای پوستی ناشی از بارداری یا چاقی و لاغری های سریع استفاده کرد. به عبارت ساده‌تر، این روش می‌تواند برای افرادی که به فکر اصلاح مشکلات پوستی خود هستند بسیار مفید و کارآمد باشد. این عمل باید ماهی یکبار و حداکثر در ۳ جلسه انجام شود. فاصله زمانی مراجعه برای درمان زخم و جوشگاه های قدیمی هم معمولاً هر ۲ ماه یکبار است. ناگفته نماند که تعداد جلسه‌های درمان زخم و جوشگاه به وسعت محل زخم بستگی دارد و نمی‌توان برای تمام افراد و با هر نوع جای زخمی، درمان یکسانی را در نظر گرفت.

در روش میکرونیدلینگ (جوان‌سازی پوست) سوزن زیر جلدی از طریق ایجاد سوراخی مجاور اسکار، زیر فرورفتگی آشکار یا چروک، فرو برده می‌شود. عمل آزاد کردن پوست از چسبندگی به چنین جاهای عمیق، موجب بالا آمدن پوست و ایجاد زخمی کنترل‌ شده می‌گردد که در نهایت فرآیند بهبود زخم آغازشده و با تشکیل بافت همبند فرورفتگی اسکار بهبود می‌یابد.
طی فرآیند میکرونیدلینگ، با استفاده از سوزن‌های بسیار ریز، میلیون‌ها میکرو کانال در اپیدرم و درم ایجاد می‌گردد. واردکردن سوزن‌ها به داخل پوست، باعث افزایش انتشار فاکتورهای رشد از فیبروبلاست ها، پلاکت‌های خونی و بهبود عملکرد فاکتورهای رشد alpha و Beta می‌گردد. این فرآیند منجر به افزایش تولید کلاژن و الاستین توسط فیبروبلاست ها می‌شود. کراتینوسیت ها نیز به محل نیدلینگ در اپیدرم منتقل‌شده و در آنجا تکثیر می‌شوند و در نتیجه باعث افزایش ضخامت اپیدرم می‌گردند. (رشته‌های کلاژن و الاستین در واقع رشته‌های پروتئینی هستند که وظیفه استحکام و حفظ خاصیت ارتجاعی پوست را به عهده داشته و عامل اصلی در جوان‌سازی پوست به شمار می‌آیند).
در این روش نفوذ سوزن به داخل پوست می‌بایست به حدی باشد که خونریزی‌های ظریف داخل پوستی ایجاد گردد (pin point bleeding). در میکرونیدلینگ اپیدرم سوراخ می‌شود اما تخریب نمی‌شود، بنابراین اپی تلیال در مدت‌ زمان کوتاهی بازسازی‌ شده و در نتیجه دوران نقاهت پس از درمان بسیار کوتاه خواهد بود.

سوراخ‌های ایجاد شده بسیار ریز هستند و با چشم غیرمسلح دیده نمی‌شوند و ظرف چند ساعت بسته شده و مختصر قرمزی و تورم که بعد از میکرونیدلینگ روش نوین در جوانی پوست ایجاد می شود چند روز بعد محو شده و هیچگونه علامتی در موضع باقی نمی ماند. مدت زمان هر جلسه حدود ۶۰ دقیقه است که ۴۵ دقیقه برای بی حسی  و حدود ۱۵ دقیقه درمان با درماپن زمان میبرد.

میکرونیدلینگ از سایر روش‌های تهاجمی از قبیل لیزر فراکشنال و لایه‌برداری شیمیایی (پیلینگ) مؤثرتر گزارش شده است به دلیل اینکه عمق نفوذ و تأثیر لیزر در حد لایه سطحی اپیدرم بوده (حداکثر ۶۲٫۵ میکرومتر) و در صورت نفوذ به لایه درم ایجاد اسکار و هیپوپیگمنتاسیون می‌نماید و این در حالی است که در میکرونیدلینگ عمق نفوذ سوزن ها به لایه درم می باشد (تا ۲۰۰۰ میکرومتر) و روند کلاژن سازی و بازسازی پوست با افزایش جریان خون موضعی در این لایه عمقی تحریک می‌شود.

میکرونیدلینگ یک روشی ایمن، فاقد مواد شیمیایی می‌باشد که محرک تولید کلاژن جدید است، زیرا این روش می تواند روی تمام پوست ها با رنگ ها و جنس های متفاوت انجام شود، گاهی اوقات نسبت به لیزر درمانی ارجحیت دارد، زیرا خطر سوختگی پوست در آن وجود ندارد. چیزی که بیماران را جذب می‌کند این است که این روش عوارض بسیار کمی دارد و گاهی اوقات عوارضی ندارد و می‌تواند در سرتاسر بدن استفاده شود، اما صورت، گردن و قفسه سینه بیشترین نقاط درمانی هستند. به خاطر داشتن سوزن یکبار مصرف خطر انتقال عفونت وجود ندارد. به خاطر تکنولوژی پیشرفته جهت استفاده در اطراف چشم، لب و بینی کاملاً ایمن است.

در مقایسه با پیلینگ شیمیایی، درم‌ ابریژن و لیزر درمانی، این روش مزایای بیشتری دارد. معمولاً میکرونیدلینگ صورت برای تمام افراد مناسب است .

 

کاربردهای میکرونیدلینگ :

  • درمان چین و چروک های ریز و سطحی
  • درمان انواع اسکار ( جای جوش و جای زخم )
  • درمان منافذ باز پوست
  • درمان آسیب های ناشی از آفتاب
  • رفع انواع لک (hyperpigmentation)
  • درمان ترک های پوستی یا استریا (stretch marks)
  • درمان شلی و افتادگی پوست

 

برتری‌های میکرونیدلینگ

  •  نسبت به سایر درمان‌های زیبایی  رایج امروزه  دوره درمانی کوتاه مدتی‌ دارد.
  • میکرونیدلینگ  درمانی ۱۰۰٪ طبیعی و کاملاً مؤثر میباشد.
  • میکرونیدلینگ درمانی کاملاً مقرون به صرفه است
  • میکرونیدلینگ بدون درد و خونریزی و هیچ گونه اثرات جانبی دیگر می شود.
  • استفاده از آنزیم های طبیعی پوست جهت ایجاد بافت جدید و ترمیم بافت های قدیمی پوست.
  • روشی محبوب برای ترمیم عوارض پوستی در کشور های جهان اول.

روش‌های مختلف میکرونیدلینگ  ( بر اساس عمق نفوذ سوزن )

نوع سطحی (که جهت جوان‌سازی اولیه انجام می‌شود و میزان نفوذ سوزن حداکثر تا عمق ۰/۵ میلی متر است).

نوع عمقی (جهت جوان‌سازی پیشرفته انجام می‌شود و میزان نفوذ سوزن از عمق ۰/۵ تا حداکثر ۳ میلی متر در پوست است).

 

آثار و عواقب احتمالی میکرونیدلینگ

این روش بسیار ایمن است و تا کنون عارضه جدی ناشی از آن گزارش نشده است. اما کار با میکرونیدل با مشکلاتی همراه است. بیشترین مشکل عدم اطمینان از یکدست بودن کار است. به این معنی که مشخص نیست، موضع به طور یکسان نیدلینگ شده است. زیرا در حرکت غلطک (رفت و برگشتی) همواره نقاط خاصی نیدلینگ می‌شوند و فواصل بین آن‌ها نیدلینگ نمی‌شوند. در این صورت تا حدی موفقیت درمان تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

مشکل بعد آن است که در همه نقاط صورت نمی‌توان از غلطک استفاده کرد. نواحی پلک پایین و کنار بینی و در برخی موارد بالای لب بالا از نقاطی است که به خوبی میکرونیدلینگ نمی‌شوند و اتفاقاً مناطق فوق از مناطق پر مشکل صورت هستند. عدم امکان تنظیم عمق نفوذ به دلخواه از دیگر مشکلات درمارولر است. به طور مثال با درمارولر شماره  ۰٫۵ نمی توان در جای خاصی که نیاز به ایجاد نفوذ بیشتر است مثلاً عمق ۱ میلی‌مترایجاد نمود. در ضمن حین حرکت غلطک سوزن‌ها به طور عمودی در پوست وارد و یا از پوست خارج نمی‌شوند، این حرکت دورانی باعث آسیب غیر ضروری در پوست می‌گردد.

اثرات میکرونیدلینگ در پوست چیست؟

  • بافت پوست را بهبود و ظاهر چین‌وچروک را کاهش می‌دهد.
  • موجب بازسازی بافت می‌شود.
  • زخم را تغییر شکل می‌دهد به‌ خصوص زخم‌های حاصل از آکنه را می‌توان از بین برد زیرا با این روش فیبرهای کلاژن جدید بافت زخم را با پوست تازه پوشش می‌دهد.
  • کاهش اندازه روزنه‌های پوست
  • بهبود ترک‌های پوستی

 

مزایای میکرونیدلینگ

  • تولید کلاژن و تحریک جریان خون که سبب جوان‌سازی پوست می‌شود.
  • بازسازی بافت پوست در مواردی مثل جای سوختگی، زخم، جوش، چین‌ و چروک‌های ظریف و ترک‌های پوستی.
  • درمان مشکلات پوستی انواع طیف‌های رنگ پوست حتی پوست‌های تیره که به روش‌های درمانی مثل لیزر پاسخ نمی‌دهند.
  • استفاده از میکرونیدلینگ برای درمان مشکلات مناطق حساسی مثل گردن، اطراف چشم‌ها، دهان و… که با روش‌هایی مثل پیلینگ عمیق و لیزرهای گران‌ قیمت نمی‌توان آن‌ها را درمان کرد، بسیار مؤثر است.
  • جنس سوزن‌های میکرونیدلینگ «تیتانیوم» است. تیتانیوم ازجمله فلزاتی است که هنگام حرکت اصطحکاکی یا رفت‌ و برگشتی ایجاد حرارت نمی‌کند، داغ نمی‌شود و پوست را نمی‌سوزاند.
  • میکرونیدلینگ برای رفع ایرادات پوستی نواحی کوچک و زاویه‌دار پوست مانند بینی، بالا و پایین چشم، لب بالا و لب پایین انجام می‌شود، ولی لیزر این توانایی را ندارد.
  • هزینه‌ی میکرونیدلینگ بسیار کمتر از روش‌هایی مثل لیزر است و علاوه‌ بر این آسیب‌های ناشی از حرارت لیزر بر روی پوست را هم ندارد
  • کاهش ریسک PIH
  • قابل استفاده برای تیپ های پوستی متفاوت  (Fitzpatrick I – v)
  • بسته شدن سریع کانال های ایجاد شده و ریسک پایین
  • دوره نقاهت کوتاه مدت
  • افزایش ضخامت اپیدرم
  • افزایش فاکتورهای رشد، کلاژن، الاستین 

 

معایب میکرونیدلینگ

  • قرمزی و تورم: در طول روزهای اول پس از درمان ممکن است تورم و قرمزی در پوست ایجاد شود. دلیل این امر آن است که نفوذ سوزن به داخل پوست باعث ایجاد کانال‌های بسیار ریز در پوست شده که طی فرایند بهبود پس از درمان برطرف خواهند شد.
  • ایجاد آلرژی در بیمارانی که به آلرژی پوستی به مواد فلزی مبتلا هستند.
  • برای بیمارانی که دارای آکنه پیشرفته هستند، ممکن است جوش‌ها پاره شوند و درمان برای این بیماران باید با مراقبت انجام شده و یا تا سپری شدن فاز التهابی به تعویق انداخته شود.
  • در صورتی که فشار زیادی حین درمان با ميکرونيدل استفاده شود، در صورت قرار گرفتن در معرض آفتاب پس از درمان، ممکن است هایپرپیگمنتیشن (تيرگى) ایجاد شود، اگر چه احتمال آن بسیار کم است. استفاده از کرم ضدآفتاب با SPF بالای ۳۰ می‌تواند از بروز آن جلوگیری کند.
  • کهیر یا جوش Cutaneous Eruptions
  • التهاب و ورم خفيف
  • خارش یا احساس سوزش
  • تبخال: در صورتی که بیمار سابقه تبخال داشته باشد انجام میکرونیدلینگ ممکن است باعث ایجاد این ضایعه شود.
  • هماتوم (کبودی)

 

در زمان انجام عمل ميکرونيدلينگ چه حسي به فرد دست می‌دهد؟

حسي که يک فرد در زمان عمل میکرونیدلینگ پوست دارد شبيه به آن است که يک سنباده ريز و سبک را بر روی سطح پوست خود حرکت دهد. قبل از تقبل هزینه میکرونیدلینگ باید بدانید که پوست بعضي از قسمت‌هاي صورت نسبت به اين عمل حساسيت بيش‌تری دارد، اما با تنظيم سرعت چرخش نوک دستگاه، مي‌توان حس آزار دهنده آن را تا حد زيادی کاهش داد. علاوه بر آن، استفاده از يک ژل مرطوب کننده بر روی سطح پوست هم باعث می‌شود که ناراحتی ناشي از اين عمل را بهتر بتوان تحمل کرد.

این عمل چه مدت طول می‌کشد؟

مدت زمان عمل جوانسازی با میکرونیدلینگ بر اساس اندازه ناحیه مورد عمل متفاوت است و به طور کلی در حدود 15 تا 30 دقیقه طول می‌کشد.

افرادی که نباید میکرونیدلینگ انجام دهند؟

  • افرادی که زخم، بریدگی یا خراشیدگی‌های باز روی پوست‌شان دارند
  • کسانی که طی یک سال گذشته، پوست‌شان تحت پرتو درمانی و اشعه‌ درمانی قرار گرفته‌
  • کسانی که در ناحیه مورد نظر، هرگونه عفونت پوستی، عارضه یا تب‌خال دارند
  • خانم‌هایی که دوران بارداری و شیردهی را می‌گذرانند
  • کسانی که سابقه‌ی بروز کلوئید (در محل عارضه گوشت اضافه بالا می‌آورند) دارند یا زخم‌هایشان خیلی دیر التیام پیدا می‌کند؛
  • افراد مبتلا به عفونت پوستی، بیماری‌های پوستی و هرپس سیمپلکس
  • افرادی که در طول سه ماه گذشته، تحت درمان با داروی اکوتان (ایزوترتینوین) بوده‌اند
  • بیماران هموفیلی و کسانی که از آسپرین و داروهای ضدانعقاد خون استفاده می‌کنند.

 

میکرونیدلینگ برای چه قسمت هایی از بدن کاربرد دارد ؟

  • صورت
  • گردن
  • قفسه سینه
  • دست‌ها

از میکرونیدلینگ می‌توان برای رفع چین و چروک در همه قسمت‌های بدن شامل صورت، گردن، بالای سینه و شانه‌ها (دکولته)، بازوها، دست‌ها، پاها، شکم و کمر استفاده کرد.

دستورالعمل قبل از انجام میکرونیدلینگ :

  • یکی از مهم ترین اقدامات قبل از میکرونیدلینگ انتخاب یک پزشک خوب و باتجربه می باشد.
  • پس از انتخاب پزشک مورد نظر برای مشاوره به مطب او رفته و نمونه کارهای او را مشاهده کنید.
  • به این نکته توجه داشته باشید که بدون آرایش صورت برای انجام میکرونیدلینگ مراجعه کنید.
  • در صورتی که دارای مشکلات پوستی هستید حتماً به اطلاع پزشک برسانید.
  • پیش از مراجعه برای جوانسازی با میکرونیدلینگ حتماً استحمام کرده و بهداشت شخصی خود را رعایت کنید.
  • شش ماه قبل از انجام میکرونیدلینگ مصرف رآکوتان را قطع کنید
  • از 3 روز قبل از انجام این فرایند از مصرف رتینوئیدها، انتی بیوتیک های موضعی، لایه‌بردارها و قرار گرفتن در شرایطی که باعث آفتاب‌سوختگی می‌شود بپرهیزید.
  • برای به حداکثر رساندن نتایج فرایند به مدت 4 تا 6 هفته به توصیه‌های مراقبت پوستی عمل کنید.
  • 3 روز قبل از میکرونیدلینگ از نور پالسی شدید / لیزر اجتناب کنید.
  • 5 روز قبل ازمیکرونیدلینگ از اپیلاسیون، کرم‌های موبر و الکترولیز استفاده نکنید.
  • پوست از لوسیون، روغن، آرایش، دئودورانت، پودر، عطر و کرم ضد آفتاب پاک شده باشد.
  • تغییرات زیادی اخیراً در پوست ایجاد نشده باشد مانند شکست یا خشکی یا آفتاب‌سوختگی پوست.

 

دستورالعمل‌ها  بعد از انجام میکرونیدلینگ

  • داروهایی را که پزشک برای تان تجویز کرده است بعد از انجام میکرونیدلینگ مصرف نمایید.
  • تا یک روز از شستشوی صورت بعد از میکرونیدلینگ خودداری کرده و از رفتن به حمام  سونا و سولاریم اجتناب کنید.
  • کرم بعد از میکرونیدلینگ را که پزشک تجویز نموده است تهیه کرده و به طور مرتب استفاده کنید.
  • قرمزی بعد میکرونیدلینگ امری طبیعی بوده و پس از مدتی رفع می‌شود.
  • به مدت ۴۸ ساعت بعد از میکرونیدلینگ از لوازم آرایشی و جوانسازی استفاده نکنید.
  • به مدت ۲۴ ساعت از پماد زینک اکساید جهت کاهش تورم و کبودی استفاده کنید.
  • جهت کاهش تورم و کبودی بعد از انجام میکرونیدلینگ از کمپرس سرد استفاده کنید.
  • پوسته‌ریزی بعد از میکرونیدلینگ امری طبیعی محسوب می‌شود، اما بیمار از کندن آن‌ها بهتر است خودداری کند.

 

عوارض جانبی ترمیم پوست با میکرونیدلینگ

این روش نیز عوارضی را به دنبال خواهد داشت، ولی پس از گذشت ۷۲ ساعت تمامی آنها رفع خواهد شد. این عوارض عبارتند از:

  • قرمزی و تورم: در روزهای اول شاهد قرمزی و تورم خواهید بود و این به دلیل نفوذ سوزن به داخل پوست می‌باشد و پس از بهبودی برطرف خواهد شد. این زخم‌ها بسیار ریز هستند و بلافاصله بسته می‌شوند و بعد از ۳ ساعت می‌توانید از لوازم آرایشی استفاده کنید.
  • کلوئید: در صورتی که پوست حساسیت به کلوئیدسازی باشد، زخم بسیار ریز ایجاد شده باعث بروز کلوئید در پوست می‌شود.
  • هایپرپیگمنتیشن: درصورتی‌که در معرض آفتاب پس از درمان قرار بگیرید ممکن است باعث ایجاد هایپرپیگمنتیشن شود که با کرم‌های ضد آفتاب spf بالای ۳۰ می‌توانید از بروز آن جلوگیری کنید.
  • تبخال: اگر تبخال را تجربه کرده اید انجام این روش نیز شاید باعث ایجاد تبخال شود که می‌توانید از داروهای ضد تبخال استفاده کنید.
  • هماتوم (کبودی)
  • التهاب
  • خارش و درد خفیف

 

نحوه انجام میکرونیدلینگ

قبل از شروع فرایند میکرونیدلینگ، پوست با مواد بیحس کننده موضعی بیحس می‌شود تا از درد و احساس ناراحتی در بیمار جلوگیری شود. 45 دقیقه تا یک ساعت قبل از شروع فرایند پوست بیحس می‌شود. زمانی که بیحسی انجام شد، پزشک دستگاه درماپن را روی پوست بیمار به حرکت درمی‌آورد. این فرایند باعث ایجاد سوراخ‌های ریزی در لایه‌های پوست شده و تولید کلاژن جدید در پوست را تحریک می‌کند که می‌تواند تا یک سال ادامه داشته باشد. پس از انجام فرایند میکرونیدلینگ هیچ اسکار یا کبودی به جا نمی‌ماند. زمانی که فرایند به پایان رسید، محلول رشد دهنده روی محل تحت درمان استعمال شده تا جوان‌سازی پوست را تحریک کند. میکرونیدلینگ حدود پانزده دقیقه طول می‌کشد.

اتمام روش میکرونیدلینگ

پس از اتمام فرآیند، پوست کمی قرمز و سفت شده و به لمس حساس می‌شود. بیشتر این مشکلات تا یکی دو ساعت پس از عمل از بین رفته و تا ۲۴ ساعت پس از عمل به طور کامل بهبود می‌یابند. سه روز بعد، کسی متوجه نخواهد شد که شما روی پوست خود عملی انجام داده‌اید. بیماران بلافاصله پس از اتمام فرایند متوجه براق شدن پوست خود می‌شوند. تغییرات قابل‌مشاهده چند روز یا چند هفته پس از انجام این فرایند دیده می‌شود نتایج تا 6 ماه پس از درمان ارتقا یافته و کلاژن تولید می‌شود. برخی از بیماران برای دست‌یابی به نتایج مطلوب به یک جلسه درمانی در سال نیاز دارند. به هر حال برای بیشتر بیماران توصیه می‌شود که ۵ تا ۶ جلسه با فواصل ۴ تا ۶ هفته‌ای انجام شود.

 

دوران نقاهت و بهبودی در میکرونیدلینگ

واکنش‌های التهابی پوست بسیار کوتاه بوده و ظرف چند ساعت از بین می‌روند. رنگ قرمز متمایل به صورتی پوست هم حداکثر ۱۲ تا ۴۸ ساعت باقی می‌ماند. برای کاهش قرمزی قابل توجه، توصیه می‌شود که پس از انجام فرایند از اسید هیالورانیک استفاده شده و پوست با کرم‌های ضد آفتاب بر پایه روی محافظت شود.

معمولاً مشتریان 6 تا 8 هفته پس از انجام این فرایند، نتایج را مشاهده خواهند کرد و این روند تا یک سال ادامه پیدا خواهد کرد. با وجود بهبودی بسیار زیاد پوست که در طی یک جلسه درمانی قابل مشاهده است، معمولاً به مشتریان توصیه می‌شود که این جلسات درمانی در شش جلسه با فواصل ۴ تا  ۶ هفته‌ای ادامه داده شود تا بهترین نتایج دست یابند.

روش های دیگری همچون هیدرودرم یا آبرسانی پوست نیز می تواند برای دستیابی به نتایج بهتر استفاده شود.
میکرونیدلینگ یک روش غیر جراحی بی‌خطر بوده که البته با برخی عوارض میکرونیدلینگ همراه است. برخی عوارض میکرونیدلینگ عبارتند از سوزش، خارش و سفتی پوست.

 

میکرونیدلینگ ابرو

ابروی هر فرد قاب  چشمان وی میباشد و داشتن ابروهایی پرپشت و کشیده مخصوصاً برای خانم ها نقش زیادی در زیبایی چهره آنها خواهد داشت، بسیاری از افراد قبل از ایجاد مشکل برای ابروهای خود در پی تقویت آنها با روشهای مختلف می باشند تا ابروهای آنها دچار مشکل ریزش نگردند، یکی از روش های تقویت ابروها و جلوگیری از بروز ریزش در آنها روش میکرونیدلینگ می باشد که هر فرد تا حد زیادی از این روش رضایت خواهد داشت اما زیبایی و تقویت ابرو با روش میکرونیدلینگ ابرو چگونه ممکن می‌شود.

میکرونیدلینگ ابرو یک روش مؤثر در تقویت موی ابرو می‌باشد که باعث ترمیم بافت‌های آسیب دیده ابرو می‌گردد، هنگامی که ابرو بر اثر عوامل مختلف پرپشتی خود را از دست می دهد و دچار ریزش می گردد و یا برای تقویت ابرو روش میکرونیدلینگ کاملاً موثر افتاده و با استفاده از سوزن‌های ظریف این دستگاه و تنظیم آن‌ها در عمق مناسب پوست ابرو و با ایجاد سوراخ در پوست توسط دستگاه سیستم ایمنی پوست ابرو فعال شده و فاکتورهای رشد ابرو و تولید کلاژن افزایش خواهد یافت و سبب خواهد گردید بافت ابرو ترمیم شود و سرعت رشد موی ابرو زیاد شده و با ضخامت بیشتری رشد نماید.

نکات قابل توجه در میکرونیدلینگ ابرو

میکرونیدلینگ حتماً باید در مراکز معتبر و توسط متخصص انجام گیرد و به دلیل احتمال عفونت باید توسط دستگاه استریل شده و با سوزن های یکبار مصرف برای بیمار انجام گیرد، این روش باید با استفاده از دستگاه‌های انجام گیرد که استاندارد بالایی دارند و کیفیت کار آنها عالی باشد .
سرعت و عمق سوزن های میکرونیدلینگ حتماً باید توسط متخصصی تنظیم گردد و این تنظیم با توجه به وضعیت پوست بیمار انجام می‌گیرد، اندازه سوزن های این دستگاه متفاوت می باشد و متخصص با توجه به پوست بیمار و مشکلات وی اندازه سوزن مصرفی را انتخاب خواهد کرد.

میکرونیدلینگ ابرو سبب می گردد خون رسانی در پوست ابرو بیشتر صورت گیرد و از این طریق مواد مغذی بیشتری به ریشه ابروها رسانده شود در نتیجه ابرو تقویت شده و هیچ‌گونه تخریبی در سلولهای مو رخ نخواهد داد و ریزش ابرو و کم پشتی آن به وجود نخواهد آمد، استفاده از این روش نکات مخصوص به خود را دارد و حتما قبل از انتخاب آن جهت روش درمانی  باید با پزشک مشورت شود.

 

میکرونیدلینگ برای رفع چروک های ظریف پوست صورت

تحریک مکانیکال باعث ایجاد التهاب ضعیف و متوسط در لایه ادم پوست شده و با تحریک روندهای ترمیم پوست توسط سیستم ایمنی بدن باعث تحریک کلاژن سازی و ترمیم کلاژن و الاستین پوست می‌شود.

از روش درمان زخم‌های جوش با میکرونیدلینگ تنها برای بهبود چین و چروک‌های ظریف صورت استفاده می‌شود و چروک‌های حرکتی و چین‌های عمیق کمتر تحت تأثیر این شیوه قرار می‌گیرند.

مدت زمان انجام میکرونیدلینگ صورت

انجام این روش حدودا ۳۰ دقیقه زمان می‌برد، با مدت زمان بی حسی که حدوداً ۴۵ دقیقه می‌باشد در مجموع کل زمانی که باید به این کار اختصاص دهید حدودا یک ساعت و نیم است.
میکرونیدلینگ صورت تاثیر بسیار زیادی در از بین بردن استریا یا ترک های پوستی دارد، هم‌چنین سفت‌شدن پوست، از بین بردن چین و چروک‌های سطحی، شفاف‌سازی پوست و با طراوت ساختن پوست از اثرات بسیار خوب میکرونیدلینگ است.  هم‌چنین بسته شدن منافذ باز پوست از دیگر اثرات مثبت 1می باشد که مشکل شایع پوستی خیلی از افراد می‌باشد.

 

تعداد جلسات میکرونیدلینگ صورت

تعداد جلسات این روش به هدف بستگی دارد، به عنوان مثال برای تحریک تولید کلاژن بهتر است حداقل سه جلسه انجام شود ، برای اسکارهای خفیف تا متوسط معمولا به بیمار توصیه می شود که بین ۴ تا ۵ جلسه این کار را انجام دهد تا بهترین نتیجه ممکن را کسب نماید.
برای درمان اسکارهای عمیق بین ۶ تا ۷ جلسه نیاز است که البته تعداد دقیق جلسات میکرونیدلینگ صورت بسته به پاسخ بدن هر شخص به درمان و گستردگی مشکل پوستی متفاوت است.

فواصل بین جلسات میکرونیدلینگ صورت

فواصل بین جلسات میکرونیدلینگ هر ۶ الی ۸ هفته یک بار است، برای جوانسازی صورت سه جلسه نیاز است، پس از آن فرد باید سالی یکبار برای درمان نگهدارنده مراجعه نماید، ترکیب میکرونیدلینگ با مزوتراپی اثرات فوق‌العاده ای دارد که به آن مزونیدلینگ می‌گویند و بهترین نتیجه را خواهد داشت.

 

مراقبت‌های پس از میکرونیدلینگ صورت چیست؟

  • بهتر است روزانه هفت تا هشت لیوان آب میل نمایند.
  • استفاده از آناناس توصیه می‌شود، زیرا خاصیت ضد التهابی خوبی دارد
  • استفاده منظم از کرم ترمیم کننده، مرطوب کننده و ضد آفتابی که برایتان تجویز شده است.
  • سه روز اول از ضد آفتاب‌های بی‌رنگ استفاده شود، از روز چهارم می‌توانید از ضد آفتاب‌های رنگی و کرم پودر هم استفاده کنید
  • بعد از انجام میکرونیدلینگ تا ۲۴ ساعت از شست و شوی صورت اجتناب نمایید.
  • برای اطلاع بیشتر از در این خصوص می‌توانید به مقاله مربوطه مراجعه نمایید.
  • قرمزی ایجاد شده در میکرونیدلینگ چقدر زمان می‌برد که کامل برطرف شود؟
  • بعد از ۲۴ ساعت از انجام میکرونیدلینگ تقریبا ۴۰ الی ۵۰ درصد قرمزی آن به شکل قابل توجهی از بین می‌رود، مابقی آن طی سه الی ۷ روز به شکل کامل از بین می‌رود.
  • بعد از سه روز بانوان می‌توانند از کرم پودر برای پوشاندن کامل قرمزی استفاده نمایند و مشکلی نخواهد داشت.
     

درمان با میکرونیدلینگ صورت چند درصد موثر است؟

حقیقت این است که تعیین دقیق درصد بهبودی امکان ندارد و کار غیرعلمی می باشد زیرا که فاکتورهای مختلفی در این امر تاثیر گزار است. این فاکتورها شامل میزان پاسخ‌دهی پوست افراد به درمان، روند سرعت ترمیم پوست افراد، عمق اسکارها می‌باشد.
طبق آماری که ما از مراجعین خودمان داریم حدود ۵۰ درصد مراجعین بعد از جلسه دوم و حدود ۳۰ درصد بعد از جلسه اول تغییرات مثبت را نظیر بهبودی اسکارها، شفافیت پوست و … را مشاهده می‌کنند و درمجموع بالای ۸۰ درصد رضایت در مراجعین ما درصد بسیار قابل قبولی هست. گاهی لازم است  تا برای رسیدن به حداکثر نتیجه  مطلوب  مخصوصا در اسکارهای عمیق درمان ترکیبی با ساب سیژن، تزریق ژل و پانچ انجام شود.

 

درمان زخمهای جوش با میکرونیدلینگ

در روش درمان زخم‌های جوش با میکرونیدلینگ، با شکستن پیوندهای کلاژن وابسته به زخم‌ها توسط سوزن‌های دستگاه در لایه سطحی درم، کلاژن‌های جدید در زیر لایه اپیدرم ایجاد می‌شود. این روش در زیبایی پوست و صورت مانند از بین بردن لک‌ها، چین و چروک و منافذ بزرگ صورت نیز استفاده می‌شود. در این دستگاه به طور معمول از سه وسیله (سوزن، دستگاه تاتو و رولر) استفاده می‌شود.

سوزن‌های این دستگاه‌ها از جنس استیل می‌باشد. در نوع رولی سوزن‌ها تا عمق ۳ میلیمتری در پوست نفوذ می‌کنند و برای کارهای با تأثیر بیشتر استفاده می‌شود.
ابتدا صورت با محلول نمک و بتادین شسته می‌شود. سپس توسط یک کرم بی‌حسی موضعی (۲.۵٪ لیدوکائین و ۲.۵٪ پریلوکائین) سطح مورد نظر را به مدت ۶۰ دقیقه برای درمان آماده می‌کند. ابتدا توسط رولر با سوزن‌هایی به طول 1.5 میلی متر در جهت‌های مختلف با کمترین فشار، درمان انجام می‌شود. پس از درمان زخمهای جوش با میکرونیدلینگ توصیه می‌شود که به مدت ۲۴ ساعت از قرص آنتی‌بیوتیک و کرم مرطوب کننده و تا سی روز از کرم‌های ضد آفتاب برای جلوگیری از اثرات نور خورشید استفاده شود.

انجام میکرونیدلینگ در خانه

 

یک دستگاه میکرونیدلینگ (microneedling) مناسب انتخاب کنید.

قبل از هر کاری باید دستگاه مناسب خودتان را انتخاب کنید. این دستگاه‌ها در سه نوع موجود می باشند. غلطکی (derma roller)، مهری یا استمپی (derma stamp) و قلم‌های ضربه‌ای (derma pen). دستگاه های غلطکی گران قیمت‌ترین میکرونیدلینگ‌ها می‌باشند که مانند غلطک‌های رنگ بوده و روی پوست غلط می‌خورند. البته برخی پزشکان قلم‌های ضربه‌ای و دستگاه‌های استمپی را بیشتر توصیه می‌کنند. زیرا نحوه کار قلم‌های ضربه‌ای به صورت عمودی می‌باشد که با درد کمتری همراه است. به علاوه با این قلم‌ها بیشتر می‌توان در اطراف چشم، دهان و بینی مانور داد.

 

اندازه سوزن‌ها را مشخص کنید.

سوزن‌های اغلب دستگاه‌های خانگی بسیار کوتاه تر از انواعی است که در مراکز پزشکی استفاده می شود. سوزن‌هایی که در کلینیک‌ها استفاده می‌شود ۰٫۵ تا ۳ میلی متر است که بسته به نوع درمان متفاوت می باشند. سوزن دستگاه هایی که در خانه استفاده می شود کمتر از این اندازه و از ۰٫۲۵ میلی متر تا ۱ میلی متر است. البته اگر برای درمان آکنه از این دستگاه استفاده می کنید، از سوزن های کمی بلندتر تقریباً ۱٫۵mm استفاده کنید.

 

بعد از خریداری و قبل از استفاده، دفترچه راهنما را کامل مطالعه کنید.

به دلیل این که محصولات مختلف عملکردهای متفاوتی دارند، لازم است قبل از استفاده حتماً دستوالعمل و راهنمایی های لازم به دقت مطالعه گردد تا با نحوه آماده سازی، مراقبت و به کار گیری ایمن آن آشنا شده و مشکلی در استفاده از آن نداشته باشید.

 

قبل از استفاده، دستگاه میکرونیدلینگ را ضد عفونی کنید.

الکل را در ظرفی ریخته و دستگاه را به طوری که تمام سوزن ها در الکل غوطه ور گردد، در ظرف قرار دهید.

 

قبل از میکرونیدلینگ صورت خود را با آب و صابون بشویید و خشک کنید.

تمام آرایش و آلودگی های پوستی باید قبل از استفاده از این دستگاه پاک شود. هرگز اجازه ندهید در طول میکرونیدلینگ، باکتری و آلودگی در پوست نفوذ کند.

* توصیه می‌شود بعد از شستشوی صورت از یک سرم ویتامین سی استفاده کنید. زیرا به جذب آنزیم و ویتامین پوست کمک کرده و درمان میکرونیدلینگ مؤثرتر خواهد بود.

 

 

چگونگی انجام میکرونیدلینگ در خانه

صورتتان را تقسیم بندی کنید.

در ذهن خود صورتتان را به شش قسمت تقسیم کنید. به طور مثال پیشانی، گونه، چانه، ناحیه ی چشم، بینی و پشت لب. با این کار می توانید میکرونیدلینگ را به صورت اصولی انجام داده و مطمئن شوید که این کار روی تمام سطوح صورت انجام می شود.

 

دستگاه را روی صورت قرار دهید.

در این جا از دستگاه غلطکی برای مثال استفاده شده است. نحوه ی استفاده و دستورالعمل دستگاه های دیگر هم به همین صورت می باشد. بنابراین دستگاه را روشن کنید و با ملایمت روی صورت بکشید. حرکات غلطک باید به صورت افقی، عمودی و اریبی باشد. هنگام کشیدن دستگاه، پوست خود را با دست دیگر بکشید تا سطح آن وسیع شده و میکرونیدلینگ روی همه ی سطوح انجام شود.

روی یک قسمت پوست بیش از حد مانور ندهید. غلطک نباید به صورت مداوم روی یک نقطه کشیده شود.

 

فشار زیادی وارد نکنید.

از هر نوع دستگاه میکرونیدلینگ که استفاده می کنید، فشار زیادی به پوست وارد نکنید. فشار باید در حد آرام تا متوسط باشد. احتمالاً در لحظات اول، درد و ناراحتی را احساس کنید، اما نگران نباشید زیرا پوستتان آسیب نخواهد دید. فشار باید به گونه ای باشد که باعث خونریزی پوست نشود.

 

برای تغییر جهت کشیدن غلطک، باید آن را بلند کرده و در جهت دیگر بگذارید.

هرگز غلطک را زمانی که به صورت عمودی روی پوست می کشید، تغیر جهت ندهید. برای مثال میکرونیدلینگ را مورب نکنید. زیرا این کار باعث پارگی پوست می شود. غلطک را بلند کرده و در جهت دیگر روی پوست بگذارید.

 

مزایای میکرونیدلینگ خانگی

استفاده از این روش می‌تواند جایگزین مناسبی برای روش‌های جراحی جهت جوانسازی پوست باشد، همچنین استفاده از این نوع دستگاه‌ها ور کلینیک‌ها بسیار پرهزینه خواهد بود و میکرونیدلینگ خانگی بسیار به صرفه تر خواهد بود، این روش درمان خانگی قبل از ایجاد چین و چروک تاثیر زیادی در حفظ زیبایی پوست خواهد داشت و ایجاد چروک در پوست را کندتر خواهد کرد.

عوارض میکرونیدلینگ خانگی

افرادی که قصد تهیه میکرونیدلینگ خانگی را دارند باید از اصل بودن آن اطمینان پیدا نمایند زیرا محصولات غیر استاندارد عوارض زیادی مانند عفونت را برای پوست فرد ایجاد می نمایند، اندازه سوزن های این دستگاه باید در حد استاندارد باشد.

در غیر این صورت باعث تحریک و حساس شدن پوست خواهد شد، قبل از استفاده از این نوع دستگاه ها پوست باید آماده و پاکسازی گردد ، نگهداری این وسیله باید به طور صحیح انجام گیرد و به دلیل تماس با پوست باید از آلودگی ها حفظ شود زیرا استفاده از آن در صورت آلودگی پوست را دچار مشکل حساسیت خواهد کرد.

میکرونیدلینگ خانگی اگر در محیطی استریل و با دستگاه استاندارد انجام گیرد عارضه خاصی را برای فرد ایجاد نخواهد کرد و باعث جوانسازی و رفع مشکلات پوستی فرد خواهد شد.

نکات لازم بعد از انجام میکرونیدلینگ در خانه

  • صورتتان را ۶ تا ۸ ساعت بعد از انجام میکرونیدلینگ در خانه نشویید.

اگر چه میکرونیدلینگ آسیبی به پوست وارد نمی کند، اما بلافاصله پوست را به رنگ قرمز درمی آورد. اجازه دهید پوست استراحت کرده و قرمزی آن از بین برود. همچنین به مدت ۶ تا ۸ ساعت به آن آب نزنید. (بعضی افراد توصیه می کنند سرم ویتامین را بلافاصله بعد از میکرونیدلینگ بزنید. می توانید امتحان کرده و نتیجه آن را ببینید. به هیچ وجه تا ۲۴ ساعت بعد از انجام میکرونیدلینگ در خانه آرایش نکنید و برای بیرون رفتن حتماً ضد آفتاب بزنید.)

  • بعد از استفاده از دستگاه، آن را ضد عفونی کنید.

بعد از اتمام کار، دستگاه را زیر شیر آب ولرم گرفته و بشویید و مانند مرحله قبل در ظرف الکل ضد عفونی کنید تا آلودگی های پوستتان از بین برود. (توجه داشته باشید که این وسیله کاملاً شخصی بوده و به هیچ وجه نباید آن را با دیگران حتی اعضای خانواده به اشتراک بگذارید.)

  • دستگاه میکرونیدلینگ را در جعبه خود نگهداری کنید.

دستگاه باید همیشه در جعبه ی خود نگهداری شود تا سوزن های آن نشکند و آسیب نبیند. به علاوه با این کار، دستگاه همیشه تمیز خواهد بود.

 

انواع دستگاه‌های میکرونیدلینگ

۱. دستگاه درمارولر

درمارولر ابزار سنتی  و غیرحرفه‌ای میکرونیدلینگ است که از یک غلطک چرخان تشکیل شده است  در نگاه اول ظاهر دستگاه «درمارولر» شبیه قلم‌‌موهای غلتکی کوچک رنگ‌آمیزی زوایایی از ساختمان است که دسترسی به آنها مشکل است. در سر این ابزارها یک سیلندر گرد وجود دارد که حول یک محور افقی می‌چرخد و روی سطح دوار آن حداقل ۲۰۰ سوزن بسیار ریز قرار داده شده است. در قسمت بالای درمارولر هم یک دستگیره وجود دارد که از آن برای حرکت‌ دادن غلتک بر روی سطح پوست صورت استفاده می‌شود.

پزشک این وسیله غلتک‌ مانند را با فشار مختصری روی پوست صورت می‌غلتاند و در نتیجه، در مسیر حرکت، درمارولر صدها سوراخ ریز روی پوست ایجاد می‌کند. اگر چه برخی افراد از این دستگاه به‌ عنوان یک دستگاه میکرونیدلینگ خانگی هم استفاده می‌کنند، توصیه‌ی پزشکان این است که بهتر است این کار در مطب پزشک و مراکز تخصصی انجام شود.

 

۲. دستگاه درماپن

در چند سال اخیر روش میکرونیدلینگ مکانیزه شده که با ابزاری به نام درماپن که شبیه یک قلم است و تعدادی سوزن بر روی سر دستگاه تعبیه شده و با حرکت رفت و بر گشتی سوزن‌ها و جابه‌جا کردن آن، عمل سوراخ شدن پوست انجام می‌شود.  در مجموع، از هر دو دستگاه درمارولر و درماپن برای تحریک پوست برای ساخت طبیعی کلاژن استفاده می‌شود.
در دستگاه درماپن عمق نفوذ سوزن‌ها قابل تغییر است و از ۰٫۲۵ تا ۲٫۵ میلی‌متر قابل تنظیم می‌باشد. بعلاوه سرعت ضربه زدن هم از ۲۵ تا ۹۰ ضربه در ثانیه قابل تنظیم می‌باشد، که بسیار سریع تر از درمارولر است.
سوزن های درماپن یک بار مصرف هستند و تعداد آن قابل تنظیم است و بر اساس تعداد این سوزن‌ها و سرعت دستگاه تعداد ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ سوراخ در ثانیه در سطح پوست ایجاد می‌شود. درمان با درماپن بر اساس موضع درمان با سرعت های متفاوتی قابل تنظیم است که بر حسب موضع درمان تعریف می شود برای صورت ۱ تا ۵ پوست حساس ۱ تا ۳ پوست ضخیم ۴ تا ۵ بدن ۶ تا ۷ است.

 

 

۳. دستگاه درما‌استامپ

«درما‌استامپ» از نظر ظاهری بسیار شبیه به درماپن است؛ با این تفاوت که اندازه‌ی نوک آن بزرگ‌تر و تعداد سوزن‌های آن بیشتر است. این وسیله می‌تواند به‌وسیله‌ی دست و یا موتور الکتریکی حرکت کند. عملکرد درمااستاپ هم شبیه به درماپن به‌ صورت مهرزدن است. به این ترتیب که روی پوست نمی‌غلتد، بلکه سوزن‌های ریز در حرکتی شبیه به مُهر زدن در پوست فرو می‌روند. روش کار درما‌استامپ شبیه دستگاه تاتوست، اما تفاوتش این است که به‌جای یک سوزن، تعداد زیادی سوزن ریز به‌ صورت هم‌ زمان در سطح پوست فرو می‌روند و البته از رنگ یا جوهر تاتو هم خبری نیست.

۴. دستگاه میکرونیدلینگ با سیستم دیود و نور (LED)

در این دستگاه میکرونیدلینگ از سیستم دیود و نور LED برای جوان‌سازی پوست استفاده می‌شود. با این همه، هنوز نتیجه‌ی تحقیقات قطعی در مورد عملکرد بهتر این دستگاه نسبت به مواردی که در بالا ذکر شد، گزارش نشده است.

۵. دستگاه میکرونیدلینگ با سیستم امواج رادیویی

روش کار جدیدترین دستگاه میکرونیدلینگ به این صورت است که سوزن‌های ظریفی که در میان آنها امواج رادیویی رد‌و‌بدل می‌شود وارد پوست می‌شوند و انتقال امواج رادیویی از این طریق، سبب ایجاد گرما در زیر پوست و در نتیجه کلاژن‌سازی می‌شود. در این مورد هم هنوز نتایج معتبری مبنی بر تأثیر بیشتر این دستگاه‌ها در جوان‌سازی پوست نسبت به دستگاه‌های قدیمی‌تر گزارش نشده است.

کاربردهای عمل میکرونیدلینگ با دستگاه درماپن چیست؟

  • درمان اسکارهای ناشی از جای جوش.
  • افتادگی و شلی پوست.
  • استرچ مارک (استریا حاملگی)
  • لکه‌های پوستی مقاوم به درمان.
  • کاهش چین و چروک‌های پوست.
  • درمان اسکارهای ناشی از اعمال جراحی قبلی سوختگی‌ها و عفونت‌ها.

مشخصات فنی عمل میکرونیدلینگ با دستگاه درماپن

  • چرخش غلطکی پرسرعت به شکل اتوماتیک (۸۰۰۰ تا ۱۸۰۰۰ دور بر دقیقه)
  • قابلیت تنظیم از ۰٫۲۵ تا ۳ میلیمتر.
  • دارای سرعت ۸۰۰۰ تا ۱۸۰۰۰
  • اندازه سوزن خروجی از ۰٫۲ میلیمتر تا ۳ میلیمتر.
  • هندپیس (دسته) سبک بدون صدا و لرزش.
  • قلم‌های دیگر دارای ۰/۲۵ تا ۲ میلیمتر می‌باشد و این یکی دیگر از برتری‌های قلم دکتر پن نسبت به سایر درماپن‌ها می‌باشد.
  • بالاترین میزان اثربخشی.
  • به راحتی به مناطق غیرقابل‌دسترس جهت درمان در انواع پوست‌ها می‌توان رسید.

 

 

آیا درماپن دقیقاً همان میکرونیدلینگ است؟

از نظر مکانیسم کلی بله، ولی تفاوتهای کمی بین درماپن و وسیله‌ای که به میکرونیدلینگ معروف است وجود دارد. درماپن یک وسیله الکتریکی به شکل یک قلم است که بسته به نوع سری (تیپ) که سر دستگاه بسته می‌شود، تعدادی سوزن به صورت عمودی حرکت می‌کنند که با قرار دادن آن روی پوست این سوزن‌ها دفعات متعدد و به صورت عمودی وارد پوست می‌شوند.

میکرونیدلینگ (درما رولر) وسیله‌ای استوانه‌ای است که اطراف این استوانه تعداد زیادی سوزن وجود دارد که با حرکت دادن روی پوست این سوزن‌ها وارد پوست می‌شود. همین‌جا مشخص است که ورود سوزن با ميكرونيدلينگ کاملاً عمودی نیست. از طرف دیگر هر دستگاه میکرونیدلینگ یک عمق مشخص دارد ولی عمق نفوذ سوزن در درماپن بسته به کاربرد، قابل تغییر است.

مزایای روش میکرونیدلینگ با درماپن

  • دقت درماپن اثر درمان بر بافت اطراف ناحیه تحت درمان را نسبت به سیستم اولیه به حداقل می‌رساند.
  • سوزن‌های استریل و یک‌بارمصرف درماپن برای نواحی مختلف صورت قابل تنظیم می‌باشند.
  • دوره بهبودی بسیار کم
  • درماپن بسته به ناحیه تحت درمان با سرعت قابل تنظیم تا حداکثر ۱۰۰ بار در ثانیه و به عمق بین ۰/۲۵ تا ۲/۵ میلیمتر به پوست نفوذ می‌کند. سوزن‌های درماپن بصورت عمودی وارد پوست می‌شوند و در نتیجه آسیب بهپوست، درد و دوره بهبودی به حداقل می‌رسد.
  • بی‌خطر برای تمام انواع پوست
  • نتایج سریع و قابل مشاهده برای برطرف کردن جای زخم و خطوط ریز
  • کاهش قابل ملاحظه چین و چروک عمیق

 

تفاوت میکرونیدلینگ و درمارولر چیست؟

دستگاه میکرونیدلینگ طوری طراحی شده است که در هنگام استفاده در جهت عمودی حرکت می‌کند که این عمل دقت درمان را بالا می‌برد، در درمارولرها حرکت به شکل عمودی نیست و به صورتی است که در هنگام بلندشدن از روی پوست باعث پارگی اپیدرم می‌شود در نتیجه سبب ناراحتی بیش‌تر بیمار و آسیب به پوست بیمار و یا  باعث زخم می‌شود. از طرفی در درمارولرها طول سوزن ثابت است و قابل تغییر نیست در نتیجه عمق نفوذ سوزن در پوست ثابت نیز است و همین مسئله نتیجه لازم را در بر نخواهد داشت زیرا که در مناطق مختلف پوست عمق نفوذ سوزن برای رسیدن به لایه درم متغییر است. در نتیجه درمالور به هیچ عنوان کارایی لازم را ندارد.

مزایای عمل میکرونیدلینگ با دستگاه درماپن نسبت به درمارولر چیست؟

یکی از امتیازات درماپن نسبت به درمارولر قابل استفاده بودن آن در نقاطی است که پهنای کوچکی دارند (از قبیل لب فوقانی و اطراف بینی) و با درمارولر نمیتوان در این نقاط عمل میکرونیدلینگ با دستگاه درماپن انجام داد. همچنین برخلاف درمارولر، درماپن باعث ترومای کمتر به اپیدرم می‌شود بنابراین درد و ناراحتی به حداقل می‌رسد.
به خاطر داشتن سوزن یک بار مصرف خطر انتقال عفونت وجود ندارد. به خاطر تکنولوژی پیشرفته جهت استفاده در اطراف چشم، لب و بینی کاملاً بی‌خطر است. سوزن‌های درماپن یک بار مصرف هستند و بعد از هر جلسه دور انداخته می‌شوند در نتیجه خطر ابتلا به عفونت وجود نخواهد داشت. در روش میکرونیدلینگ با درمارولر، نفوذ مواد و داروها به پوست کمتر از ۳ درصد خواهد بود درصورتی‌که با استفاده از درماپن تا ۹۰ درصد مواد به پوست نفوذ می‌کنند و نتایج بسیار بهتری در زمان کوتاه‌تر دیده می‌شود.